18 Eylül 2010 Cumartesi

ABD Ordusu Beyin Kontrolü Üzerinde..


        ABD ordusu teknolojinin imkanları zorluyor.Son günlerde gündeme düşen beyin kontrolü üzerinde çalışmaya başlamış.Filmlerde izlediğimiz yöntemlerin gerçek olmasını hem etik hem ahlak olarak uygun düşmemesi ile birlikte ABD ordusunun bu ilk çalışması değil son da olmayacaktır!!!

Haberin Ayrıntıları...

        Ordusunu daha güçlü ve caydırıcı göstermek için sürekli yeni savaş teknolojileri geliştiren Amerika bu sefer örneklerini bilim kurgu filmlerinde bile göremeyeceğiniz bir proje üzerinde çalışıyor.

       ABD ordusunun, en büyük silah ve teknoloji tedarikçisi olan DARPA beyin kontrolü üzerinde çalışmaya başladı.

       Bu Söze Karşı Gelmek İmkansız

        Bir süredir dedikodu olarak sürdürülen projenin gerçekliği Amerikan Savunma Bakanlığı'nın kendi blogunda bu teknolojiyi anlatmasıyla kanıtlandı. Askerleri, savaş alanında daha iyi yönetmek isteyen ABD ordusu yıllardır üzerinde çalışılan beyin kontrolü sistemini askerlere uyarlamaya hazırlanıyor.

        Bu sistemin temel ise Arizona State Üniversitesi'nde yıllardır devam eden bir araştırmadan geliyor. Nörolog William Tyler yaptığı araştırmalar sonucunda, insan beyninin sesötesi (ultrasound) dalgalara karşı zaafı olduğunu keşfetti.

        Tyler'ın elde ettiği verilere göre, insan beyni bu tarz düşük frekansta seslere karşı koyamıyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, DARPA bu sistemi miğferlerin içerisine yerleştirecek.

       Bu sayede sesi duyan askerler ise emirin içeriğine asla karşı gelemeyecek. Amerika bu sayede robotlardan farksız askerler alınacak...


Kaynak:haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder