21 Eylül 2010 Salı

Kent Trafiğine F1 li Çözüm..

Kent Trafiğine F1 li Çözüm..

        Türkiye'de pek yayın olmasada ileride ülkemizde çıkan trafik sorununa karşı bir alternatif olabilir.

        Fiberglastan, geri dönüştürülmüş plastik şişelerle çelik borulardan ve geleneksel anlamda otomobil üretiminde harcananın beşte biri malzemeyle yapılmış olsun...

       2020 yılına gelindiğinde tüm dünyada trafiğe çıkan otomobil sayısının 2,5 milyarı bulacağı hesaba katıldığında böyle bir araç, trafik sıkışıklıklarını önlemede bir seçenek olabilir.

       Aynı zamanda milyonlarca insanın su, enerji ya da çelik gibi kaynakları fazla tüketmeden otomobil sahibi olma hayaline ulaşmasını sağlayabilir.

BBC ekonomi muhabiri Jorn Madslien'ın haberine göre, işte bu otomobil sonunda üretildi.

Üç kişilik, 575 kilogram ağırlığında ve saatte en fazla 100 kilometre hız yapabilen bu otomobilin, 9 bin ABD dolarına satılması bekleniyor.


EFSANE OTOMOBİLLER

        Tasarımın ardında ise hız düşkünlerinin kahramanı, Profesör Gordon Murray bulunuyor. Murray, bu şöhretini 70'li ve 80'li yıllarda Formula 1 yarış arabalarının tasarımını yapmasına borçlu.

        Tasarladığı otomobiller, şimdiye dek sayısız Grand Prix'nin şampiyonu oldu. Ama Murray altı yıl önce Formula 1'den elini eteğini çekip bugüne kadarki otomobil üretim anlayışını bütünüyle değiştirebilecek bir hayalin peşine düştü.

FORMULA 1 ANLAYIŞI

        Profesör Murray'nin hayali, Londra'nın güneyinde bir sanayi sitesindeki mütevazı bir binada hayat buldu. Murray ve McLaren'deyken beraber çalıştığı ekibi, T25 adını verdikleri kent içi trafiğe uygun, küçük bir otomobil üretti.

Kaynak:ntnmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder