17 Ekim 2010 Pazar

Dikkat ! Kızılötesi Radarlar Deneme Sürecinde..

        Emniyet Genel Müdürlüğü lazerli sabit radarları ilk olarak Ankara’da denemeye başladı. Sokak lambası direği, trafik lambası şeklinde kamufle edilebilen cihaz ayrıca, hız yapan aracın fotoğrafını çekiyor. Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü binasının önüne yerleştirilen cihaz, test amaçlı kullanılmaya başlandı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen Yerleşkesi’nin önünden bulunan İlkadım Caddesi’ndeki sokak lambasının direğine yerleştirilen lazerli radar cihazı, 50 kilometrelik hız sınırını geçen araçları belirliyor.


        MOBESE’nin aksine araç seviyesine yerleştirilen kameralı cihaz, kızılötesi kameraları sayesinde şöför mahalini gece ve gündüz görüntüleyebiliyor.

        Henüz deneme aşamasında olduğu belirtilen yeni tip radarların başarılı olması durumunda yaygın şekilde kullanılacağı belirtildi.

        Cihazın gece çekimleri esnasında verdiği kızıl ötesi ışık nedeniyle rahatsız olan bazı sürücüler ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne şikâyetçi oldular. Cihazın her yönüyle incelendiği bildirildi.

Kaynak:anka

1 yorum:

  1. emniyet bölge müdürlüklerinde seyyar olarak kurulan radarlar bir çok sürücünün haksız yere canını yakıyor.radara giren aracın fotoğrafını çekiliyor olayı hikaye ,üç dört araç bir anda radara girdiğinde hangi aracın hızını tespit ettiği tamamen belirsiz.ben bu pozisyonu yaşadım,bana 107 km ile radara girdiniz dediler.dilekçe ile itiraz ettim.görüntüyü bana defalarca izlettiler,ama benim aracımmı bu hızı yaptığını ispatlayamadılar.Çünkü o görüntüde dört tane araç vardı.o hızı benim yaptığım kesinlikle belli değil.Allahtan o itiraz esnasında şubeden tecrubeli bir uzman geldi de 107 km surat yapan aracın beni sollamakta olan başka bir araç olduğunu tespit etti ve biz de haybiden 140 tl lik boşu boşuna bir cezayı vermekten kurtılduk.Diyeceğim şu ki bu bu yaşadığım pozisyona binlerce kişi düşüyor ve hiç itiraz etmeden haksız yere yedikleri cezaları ödüyorlar.kısaca şunu söylemek istiyorum bu işi yapacaksanız adam gibi cihazlarla net pozisyonları yakalayıp cezanızı yazın ,eğer direk plakaya odaklanmayan radarınız yoksa zan üzerinden allah aşkına ceza yazmayın

    YanıtlaSil