16 Ekim 2010 Cumartesi

PES11 &FIFA 11 Karışılaştırılması

        Bu sene piyasaya çıkan PES 11 ve FIFA 11 kullanıcıların karşısına oldukça iddalı girdi.Özellikle FIFA 11 önceki serilerine göre oldukça büyük bir çıkış göstermiş durumda.Aynı şekilde PES 11 üç senedir yakaladığı potansiyeli arttırmaya yöenelik her sene üstüne koyarak gidiyor.

         Genel olarak her iki yapımda son derece profesyonel grafik ve arayüz ile karşımıza çıkıyor.Her iki oyunda da gerçeğe yakın haraketler ile gerçek oyun içinde olan top çarpması, adam çekmesi, oyuncuların el kaldırıp top istemeleri son derece gerçekçi 

olmuş.PES 11 de pas trafiğini düzenlemek FIFA 11 e göre daha gerçekçi ve zor yapmışlar.Oyunu profesyonel oynayanlkar için güzel olmakla birlikte bazıları içinde sıkıntı oluşturabilir.FIFA 11 de ise paslar ayağa oynama yüzdesi daha kolay yapmışlar.Genel oyuncu kitlesine hitap eden bir altyapı hazırlamışlar.Oyun sırasında kameradan takip ile ilgili olarak PES 11 son derece başarılı bir iş çıkarmış.Ama oyunun başlama sırasında kameranın yerden yavaşça havalanması ilk başlarda biraz sıkıntı çıkarıyor santra yapanlar için.

        Her iki oyunda bir çok özellikleri ile birbirlerine çok yakınlar fakat benim kişisel tercih ve analizler sonucu FIFA 11 bu senenin futbol oyunu olarak görmekteyim.Ama PES 11 inde hakkını vermek lazım.

1 yorum:

  1. fifa 2009'a kadar pes'in yanına bile yaklaşamamıştı fakat atıldıkları nextgen -yenilikçilik- macerasıyla birlikte herkese 'geleceğin oyunu geliyor' mesajını o zamandan verdiler ve 2009'dan itibaren fifa pes'in çok üstünde bir standartta seyreyliyor. pes her geçen sene verilen vaatlerin 1/10'unu dahi oyuna yansıtamıyor. olay sadece pazarlamayla kalıyor. 3 senedir, artık pes almayacağım dediğim halde, her defasında da aldım. yine aldım. vasatın üstünde değil. fifa simülasyonsa, pes'e de arcade düşer. pes'te sadece birkaç maç yaptım (xbox kullanıcısıyım) ve sonucunda; oyuncular çok hantallaşmış. oyun da öyle. gamepad ile oyun arasında algısal bir kopukluk var. bazen tuşlar geç işliyor. defans oyuncusunun -ayağında top ile birlikte- koşarak kendi kalesine girdiğini gördüm. yapay zeka değil, yapay gerizeka.

    fifa için ise diyecek pek bir şey yok. oynayın ve görün. adamlar yapmış.

    YanıtlaSil