25 Kasım 2010 Perşembe

Çevreci Karavan

       Enerji ihtiyacını bir kısmını rüzgarda bir kısmını güneşten..

        Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (UNIDO-ICHET) ve Oto Doğalgaz İstasyonları Derneği (ODİDER) tarafından temiz enerji kaynaklarını tanıtmak amacıyla geliştirilen "H2 Eko Karavan tanıtıldı.4 tekerlek üzerinde enerji ihtiyacınızın bir kısmını rüzgardan, bir kısmını güneşten elde ediyor. Bir kısmını da bu enerjilerden elde ettiği hidrojenden üretiyor.Bu enerjileri karavanın içerisinde bağımsız olarak kullanabilme imkanı sağlıyor.

       Proje mühendisi Barış Kocagöz, bu aracı temiz enerji kaynaklarını tüm insanlara tanıtmak için tasarladıklarını söyledi. Bu nedenle eko karavanla Türkiye’yi dolaştıklarını anlatan Kocagöz, amaçlarının temiz enerji içerikli ürün ve uygulamaların prototiplerini oluşturmak olduğunu kaydetti. Barış Kocagöz, aracın gezici sağlık merkezi, afet koordinasyon merkezi veya gezici eğitim merkezi olarak kullanılabileceğini söyledi.

       Rüzgar türbini, fotovoltaik hücre dizisi ve modern enerji sistemleri ile donatılmış olan eko karavan kendi elektriğini rüzgar ve güneş enerjisinden karşılıyor, motoru ise dizel yakıtla çalışıyor. Bu enerjilerin yokluğunda enerji, suyun elektrolizi ile depolanan hidrojen enerjisinden veya akülerden sağlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder