23 Aralık 2010 Perşembe

Affiliate Marketing Sistemi

        Affiliate Marketing terimi Türkçeye Satış Ortaklığı olarak çevrilmektedir.En basit tabiriyle komisyonculuk işinin yeni nesil pazarlaması olarak internet ortamında yapılmasıdır.Bir başkasının ürününü satarsınız ve bundan komisyonunuzu alırsınız.

        Son yıllarda internet ticaretinde en çok trendi yükselen sistemlerden birisidir.İnternet ağının tüm Dünyada gelişmesiye birlikte internet ortak pazar alanı oldu.Böyle olmasıyla birlikte bu sistem isteyen herkeze internet üzerinden ciddi paralar kazanma fırsatları sunarken ürün yada hizmet sahiplerinede büyük kazançlar sağlamaktadır. Birazda sistemin mantığını ele alalım nasıl işler riski nedir ne kazandırır ne kaybettirir..




        Affiliate Marketing sistemi sayesinde oturduğunuz yerden ürünleri Dünyanın istediğiniz yerine pazarlamasını sağlayan sistemdir.Ülkemizde tanınmamış olsada Amerika, Kanada, İngiltere ve Avrupa Ülkelerinde çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.Affiliate Marketing sisteminde risk “0″ dır.Çünkü siz ürünü alıp satmıyorsunuz sadece ürünün komisyonculuğunu yani pazarlamasını yapıyorsunuz.Alıcıya ütünü pazarladığınız vakit artık tüm sorumluluk ürünü saten Affiliate sitesindedir.Bu yüzden Affiliate Marketing sisteminde risk “0″ dır.Affiliate Marketing sistemini kullananlar için ciddi gelirler sağlamaktadır.Uygun ürün ve pazarlaması sonucunda günde 100-150 dolar gibi rakamlara ulaşmak mümkün olabilmektedir.Piyasada bulunan Affiliate Marketing eğitim setleri ile de kendinizi geliştirebilir ürün pazarlamanın ince ayrıntılarını kavrayabilirsiniz.

       İnternet üzerinde satış ortaklığı siteleri arasında en iyi ve Türkiye’ye ödeme yapan siteler arasında Clickbank 1.sırada yer alır.İnternet ortamında hiç bilmediğiniz bir sistemin satış ortaklığını yaptığınız taktirde para almanız konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

        Dünya’daki bir çok Affiliate Marketing siteleri ürün olarak elektronik kitap, indirilebilir programlar gibi ürünleri bünyelerinde bulundurmaktadırlar.Yani fiziki ürün yok.Bu sizlere satışını yaptığınız ürünün komisyon ücretini hemen hesabınıza aktarılması konusunda avantaj sağlıyor.Bu tip ürünleri nasıl satacağım diye düşünmenize gerek yok.Çünkü gelişen teknolojiyle birlikte e-kitap program gibi ürünler ABD Kanada İngiltere Avusturalya gibi ülkelerde satış oranları çok yüksek.

www.clickbank.com

1 yorum:

  1. Şuanda en geçerli sistem bu. Fakat malesef satış ortaklığı sistemini türkiyede uygulayan ürün sahibi siteler azınlıkta. Ürün sahipleride yavaş yavaş bu sistemi öğreniyor ve altyapı hazırlıyorlar..

    YanıtlaSil