2 Şubat 2011 Çarşamba

Mısır'daki Eyleme Google'dan Destek

        İnternete erişimin engellendiği Mısır’la internet üzerinden iletişimin sürmesi için destek veren uluslararası kuruluşlara Google da katıldı.

        Halkın telefon üzerinden Twitter mesajı göndermesine imkan sağlayan bir hizmet başlattı. Buna göre, Mısır'dan Twitter mesajı göndermek isteyenler +16504194196 , +390662207294, +97316199855 numaralarını arayarak sesli mesaj bırakıyor. Bu sesli mesajlar yine aynı numaralar aranarak dinlenebiliyor.

        Bu hizmeti Twitter'la birlikte geliştirdiklerini açıklayan Google, Mısırlıların sesini dünyaya duyurmasına yardım etmek istediklerini belirtti. Firma yetkilileri, siyasi taraf olmadıklarını ancak herkesin hakkı olan iletişimin sürmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.



       Gün geçtikçe teknolojinin hayatımızdaki yeri de git gide artıyor.Son halk ayaklanmasında internetin katkısı küçümsenemez.İnternet ağının gelişmesiyle birlikte insanlar tüm dünyadaki yaşam standartlarınıda görmüş oluyor ve kişiler özgürlüklerini bu seviyeye çıkartmak çabası içine giriyor.Günümüz çağında insanların özgürlüklerini kısatlamak eskisi kadar olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder