8 Eylül 2010 Çarşamba

Facebook Gizlilik Ayarları

Facebook'ta ihmal edilen konulardan birisi de gizlilik ayarlarıdır.Bir önceki yazıda 100 milyon facebook kullanıcısının bilgilerinin toplandığı ile ilgili haberi vermiştik.Şimdi sizlere facebooktaki gizlilik ayarlarını nasıl yapabiliceğinizi resimli olarak anlatalım.


Gizlilik ayarlarına ulaşmak için facebooka giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda yer alan hesap ikonundan gizlilik ayarları bölümüne tıklayarak girebilirsiniz.Gizlilik ayarları bölümünde karşınıza ;

  • Temel Dizin Bilgileri
  • Facebook'ta Paylaşım
  • Uygulamalar ve İnternet Siteleri
  • Engellenenler Listesi    ayarları karşınıza çıkacaktır.
 1.Temel Dizin Bilgileri

       Temel dizin bilgilerinde resimde de görüldüğü gibi sizi dışarıdan arayacak kişilerin bilgilerinizin hangilerini görmesini istediğinizi sormaktadır.Gizliliğinizi korumak için tevsiye ettiğimiz ayarlar  Facebook'ta beni arama ve Bana arkadaşlık istekleri gönderme ayarını "herkes" seçip diğer ayarları "sadece arkadaşlarım" ayarını seçmenizdir.


2.Facebook'ta Paylaşım



           Facebook'ta Paylaşım bilgileri için özelleştir seçeneğine gelerek buradan yapacağınız paylaşımların kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.Maddeleri okuyarak tek tek izin verdiğiniz grupları seçebilirsiniz.Tavsiye olarak paylaşımlarınızı " Sadece Arkadaşlarım" ı seçmeniz uygundur.


3.Uygulamalar ve İnternet Siteleri

         Uygulamalar ve İnternet Siteleri bölümünde kullandığınız uygulamalar ve erişim ayarları bulunmaktadır.Facebook'taki bir çok uygulama size uygulamayı kullanmanız için bazı bilgilerinizi kullanacağını söyler.Uygulamaları kabul ettiğiniz taktirde erişim bilgilerinize izin vermiş oluyorsunuz, dikkat edin bilmediğiniz uygulamalara girmeyin!


4.Engellenenler Listesi

         Engellenenler Listesinde istemediğiniz kişilerin adını veya e-posta adresini yazarak sizle iletişim etmesini engelleyebilirsiniz.Aynı şekilde arkadaş listenizdeki herhangi bir kişinin size grup&etkinlik davetleri göndermesini engelleyebilirsiniz.


        Dört adımda Facebookta Gizlenme adına herşeyi göstermiş bulunmaktayım.Amacımız kötü niyetli kişilere karşı bilgilerinizi gizlemeye yardımcı olmak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder