10 Aralık 2010 Cuma

"Knight Online" Saldıran İki Türk Yakalandı !

        K2 Network INC şirketinin işlettiği 'Knight Online' isimli oyuna internet üzerinden sanal saldırı yapılması FBI'ı harekete geçirdi.Amerikan polisinin yaptığı araştırma sonucu hacker'lerin Türkiye'de bulundukları ortaya çıktı. Türk bilişim uzmanlarının olaya müdahil olmasının ardından ortaya, internet sitelerinin sanal reyting kavgalarından bilgisayarların 'köleleştirilmesi'ne kadar tam anlamıyla sanal bir savaş çıktı.

 


 

        Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ülkelerindeki bazı internet sunucularının sanal tehdit altında bulunduğu gerekçesiyle başlattığı soruşturmada Knight Online isimli oyuna sanal ortamda neden saldırı yapıldığını belirlemek için harekete geçti. Sistemin California'daki üssüne DDOS nitelikli saldırılar yapıldığı ortaya çıkınca sanal Amerikan polisi, aradığı kişilerin izinin Türkiye'ye ulaştığını belirledi. Hemen Türk polisiyle irtibata geçilerek durum hakkında bilgi verildi.

       Sanal saldırıların hangi amaçla yapıldığını belirlemeye çalışan polis, yaptığı araştırmada hacker'lerin kendi yazılımları ile zararlı virüsler ürettiklerini ve bu virüsleri sıklıkla girilen internet siteleri üzerinden kullanıcıların bilgisayarına yüklemeyi başardıkları belirlendi. İnternetteki cinsel içerikli ve reytingi yüksek sitelere giren bilgisayar kullanıcılarının farkında olmadan bu virüslerin kurbanı oldukları ve bilgisayarlarının bu kişilerin kontrolüne girdikleri ortaya çıktı. Reytingi yüksek sitelerin fazla sayıdaki kullanıcılarını potansiyel olarak gören hacker'lerin bu nedenle bu siteleri tercih ettikleri belirlendi.

        Hacker'lar, bu sistemle oluşturdukları Bot-Net isimli ağ üzerinden çeşitli şekillerde yararlanabilir hale geldi. Anlaştıkları kişiler aracılığıyla ellerinde bulunan yüz binlerce 'köle bilgisayar'ı istedikleri gibi kullanıp, istenilen bir sitenin reytingini yükseltmede, ya da bir siteye aşırı yükleme sağlayıp o siteyi çalışamaz hale getirebiliyordu.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet 1 TB kapasiteli sabit disk, 2 adet lap top, 160 GB hafızalı sabit disk, 80 GB hafızalı sabit diske el konuldu.
Bilişim uzmanı polislerin, ele geçirilen köle bilgisayarlar üzerinden kurulan ağ aracılığıyla ne kadarlık gelir elde edildiğini belirlemeye çalıştığı belirtildi.

Sorguları tamamlanan iki şüpheli adliye sevk edildi.

Kaynak : Cihan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder